Nutricia Polska

Znaleziono produktów: 93

Filtry

-

Sortowanie

Sortowanie według
Liczba wyników na stronie

-

... 6
2 3 4 ... 6

Znalezione obrazy dla zapytania nutricia polska

NUTRICIA jest liderem rynku żywności dla niemowląt i dzieci w Polsce. Polska NUTRICIA powstała z połączenia firmy polskiej i zagranicznego inwestora w 1993 roku. Jest członkiem Grupy Danone. Specjalizuje się w żywności dla niemowląt i dzieci oraz żywności klinicznej - dla osób wymagających specjalnej diety.

W Polsce NUTRICIA to dwie firmy – działająca w obszarze produkcji NUTRICIA Zakłady Produkcyjne z siedzibą w Opolu oraz zajmująca się sprzedażą żywności dla niemowląt i produktów żywienia enteralnego NUTRICIA Polska z siedzibą w Warszawie.

Receptury wszystkich produktów opracowywane są przez ekspertów w dziedzinie żywienia, z uwzględnieniem zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia i Komisji Żywieniowej Unii Europejskiej.

NUTRICIA w Opolu - NUTRICIA Zakłady Produkcyjne to największa w Europie fabryka, która produkuje żywność dla niemowląt i małych dzieci, mającą status środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Bezpośrednimi odbiorcami fabryki są jednostki sprzedażowe Danone Baby Nutrition w poszczególnych krajach (w Polsce NUTRICIA Polska). Konsumentami wyrobów NUTRICIA Zakłady Produkcyjne są niemowlęta i małe dzieci - grupa szczególnie wrażliwa, wymagająca najwyższej jakości i czystości żywności. Podstawowym celem firmy jest wytworzenie dla Konsumentów wyrobów bezpiecznych dla zdrowia i zaspokajających ich specyficzne potrzeby żywieniowe.

NUTRICIA w Krotoszynie - Budynek Nutricia NUTRICIA w Krotoszynie jest Oddziałem NUTRICIA Zakłady Produkcyjne w Opolu. Fabryka w Krotoszynie jest producentem wysokiej jakości surowców i półproduktów - mlek modyfikowanych i baz mlecznych dla niemowląt i małych dzieci. Bezpośrednimi odbiorcami są fabryki Grupy Danone ulokowane na całym świecie. Zakład posiada bardzo nowoczesną, wybudowaną w 1997 roku proszkownię (wieżę suszarniczą), a zainstalowane urządzenia posiadają dużą elastyczność technologiczną, dającą możliwość produkcji wielu asortymentów mlek w proszku i baz mlecznych o najwyższej jakości.