product-image
Miody Polskie miód naturalny spadziowy 950 g
55.89 zł

Niedostępny

product-logo

Miody Polskie miód naturalny spadziowy 950 g

Brak ocen

Producent
Pojemność
950g
Postać

Niedostępny

55.89 zł

Opis

Miód spadziowy to miód powstający – inaczej niż większość – nie z nektaru lecz ze spadzi, będącej mieszaniną wydzieliny owadów żerujących na liściach i igłach drzew z ich sokiem komórkowym. Posiada niezwykle przyjemny zapach. Ze względu na rzadsze od innych pożytków występowanie spadzi należy do najbardziej poszukiwanych i zarazem najdroższych miodów. Miód spadziowy ma nieco korzenny aromat. W smaku mniej słodki, ale bardzo delikatny. Krystalizuje stosunkowo wolno, uzyskując postać średnioziarnistą. W zależności od rodzaju spadzi przyjmuje kolor od ciemnożółtej i ciemnozielonej, aż po brązową. Zawiera o wiele więcej substancji czynnych niż inne miody, w tym m.in.: żelazo, potas, wapń, fosfor i magnez. Dzięki swoim składnikom miody tego gatunku wykorzystywane są w przemyśle farmaceutycznym.

Działanie

Miód spadziowy posiada właściwości przeciwzapalne, odkrztuśne, antyseptyczne i bakteriobójcze. Wspomagająco przy wystąpieniu chorób i schorzeń górnych dróg oddechowych. Wykazuje pozytywne oddziaływanie na układ krwionośny, pokarmowy i trawienny. Działanie antybiegunkowe i antyzaparciowe. Podnosi odporność. Wskazany dla osób pracujących przed komputerem. Wykorzystywany w diecie osób chorujących na nerwicę.

Wskazania

Miód spadziowy zawiera dużo związków mineralnych, szczególnie potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Charakteryzuje go wysoka aktywność antybiotyczna i bakteriobójcza. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie i wykrztuśnie, wspomaga system odpornościowy człowieka. Polecany jest w schorzeniach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego, serca, układu krążenia, układu nerwowego, przy zaburzeniach trawienia. Polecane dla osób poświęcających dużo czasu pracy przy komputerze.

Producent

Postać

Stosowanie

Miód spadziowy zawiera dużo związków mineralnych, szczególnie potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Charakteryzuje go wysoka aktywność antybiotyczna i bakteriobójcza. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie i wykrztuśnie, wspomaga system odpornościowy człowieka. Polecany jest w schorzeniach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego, serca, układu krążenia, układu nerwowego, przy zaburzeniach trawienia. Polecane dla osób poświęcających dużo czasu pracy przy komputerze.

Działanie

Miód spadziowy posiada właściwości przeciwzapalne, odkrztuśne, antyseptyczne i bakteriobójcze. Wspomagająco przy wystąpieniu chorób i schorzeń górnych dróg oddechowych. Wykazuje pozytywne oddziaływanie na układ krwionośny, pokarmowy i trawienny. Działanie antybiegunkowe i antyzaparciowe. Podnosi odporność. Wskazany dla osób pracujących przed komputerem. Wykorzystywany w diecie osób chorujących na nerwicę.

Dodaj swoją opinię

Aby dodać opinię, proszę się zalogować.

Brak komentarzy

Pola oznaczone * są wymagane

Zasady ochrony danych osobowych

cookies Strona korzysta z plików cookies, dzięki temu działa poprawnie. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookies.