4.67
(3)
Rumiana 31A, 02-956 Warszawa
Laktoferyna to aktywne białko, które wykazuje szereg pozytywnych oddziaływań na organizm człowieka: przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne. Ponadto suplement ten wspomaga pracę układu odpornościowego, stosowany jest też w niedoborach żelaza, zmniejsza ryzyko sepsy u wcześniaków z bardzo niską masą urodzeniową.
Laktoferyna jest też doskonałym czynnikiem stymulujące rozwój dobrych bakterii jelitowych z rodzajów Lactobacillus i Bifidobacterium.
1 saszetka zawiera 100mg laktoferyny z mleka krowiego, maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471)
Niemowlęta i dzieci: 1 saszetka
Dorośli: 2 saszetki
Laktoferyna to aktywne białko, naturalnie występujące w wielu płynach ustrojowych, w największym stężeniu występuje w ludzkiej siarze i mleku następującym tuż po niej. Laktoferyna to białko serwatkowe, będące transferyną, która reguluje stężenie jonów żelaza w osoczu krwi i transportuje je do tkanek. Laktoferyna występuje w niewielkich ilościach w mlekach modyfikowanych, z tego powodu dieta niemowląt i dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym jest praktycznie pozbawiona tego składnika. Rozwiązaniem jest dostarczanie laktoferyny w postaci suplementu diety. Laktoferyna wykazuje pozytywny wpływ na uszczelnianie nabłonka jelit. Zmniejsza dolegliwości związane z nietolerancją pokarmową (poprzez m.in. stymulowanie wydzielania laktazy, enzymu rozkładającego laktozę).
Preparat wspomaga odporność organizmu, stymuluje rozwój dobroczynnej mikroflory jelitowej.
Laktoferyna ulega denaturacji w wysokiej temperaturze, z tego powodu nie należy wsypywać proszku do gorących płynów.
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy