Inulina, substancje wypełniające (celuloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych), proszek zawierający pałeczki kwasu mlekowego (maltodekstryna, kwas askorbinowy), środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu).
Nie zawiera cukru, laktozy, glutenu.
Dorośli 1-2 tabletki dziennie.
Dzieci powyżej 3 roku życia: 1 tabletka dziennie.
Tabletkę należy połykać popijając wodą, ( w razie potrzeby tabletkę można rozkruszyć).
LactoSeven zawiera wyselekcjonowane szczepy bakterii, które z natury są odporne na działanie kwasu żołądkowego. Podczas produkcji bakterii, zostały one zabezpieczone specjalną technologią Bio-support™ wykonaną z zastrzeżonej mieszanki białek i kompleksu polisacharydowego. Technologia to zapewnia przeżycie bakterii w procesach produkcyjnych, w przechowywaniu produktu końcowego oraz przy przejściu przez kwasy żołądkowe. Ochrona zapewnia dobrą żywotność bakterii, gdy dotrą do jelit. W jelitach bakterie przyczepiają się do błony śluzowej jelit, kolonizują i wytwarzają szeroką gamę korzystnych funkcji w jelitach i organizmie.
Inulina, naturalne włókno, służy jako specjalny składnik odżywczy dla korzystnych bakterii Lactobacillus sprzyjając ich przywiązaniu do błon jelitowych, wzroście ich liczby i ich aktywności metabolicznej. Witamina D przyczynia się do odporności organizmu. Konieczna jest także dla utrzymania dobrego stanu kości i zębów oraz funkcji mięśni.
Bakterie kwasu mlekowego należą do normalnej flory bakteryjnej jelit człowieka. Odgrywają one ważną rolę w utrzymaniu równowagi flory bakteryjnej i funkcjonowaniu jelit.
LactoSeven zawiera siedem naturalnych, różnych szczepów bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus i Bifidobacterium), włókna inuliny i witaminę D. Każdy szczep ma określone funkcje metaboliczne w jelitach, stąd też przyjmowanie LactoSeven jest korzystne nie tylko na co dzień, ale szczególnie podczas podróży, w trakcie antybiotykoterpii i zmian diety.
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy