Delecta KLEKS Piego Ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce to produkt spożywczy, mieszanka do domowego wypieku ciastek.
Ciasto: mąka pszenna, cukier, substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat. Draże kakaowe w otoczce cukrowej: Cukier, tłuszcz kakaowy, serwatka w proszku (z mleka), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5,4%, skrobia ryżowa, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny; substancje glazurujące: guma arabska, wosk carnauba, wosk pszczeli, szelak, koncentrat z alg; barwniki: kurkumina, ryboflawiny, karmin, karoteny, antocyjany
Składniki | 100 g | Porcja 18 g | %RWS na porcję |
Wartość energetyczna | 2132 kJ/ 510 kcal | 384 kJ/ 92 kcal | 5% |
Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
27 g 15 g |
4,8 g 2,8 g |
5% 14% |
Węglowodany, w tym cukry |
60 g 16 g |
11 g 2,4 g |
11% 2,4% |
Białko | 7,1 g | 1,3 g | 3% |
Sól | 0,62 g | 0,11 g | 2% |
*%RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
280 g
Przygotuj: 1 żółtko, 100 g masła, 1 łyżkę kwaśnej śmietany (12% lub 18%). Przygotowanie ciasta: Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj żółtko, masło i śmietanę. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 2–3 min do połączenia się składników. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, układaj na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, lekko spłaszcz. Ciastka udekoruj kolorowymi drażami, lekko je dociskając. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 13-16 min lub do zarumienienia. Ciasteczka po upieczeniu są bardzo kruche, ostrożnie zdejmij je z blaszki i pozostaw do ostudzenia.
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy