product-image
Ksylitol Słodzik proszek 250 g
17.56 zł

Niedostępny

product-logo

Ksylitol Słodzik proszek 250 g

Brak ocen

Producent
Pojemność
250 g
Postać

Niedostępny

17.56 zł

Skład
Wartość odżywcza: 100g produktu, Energia 1000 kJ/240 kcal, Węglowodany, w tym: 100g, alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 100g, Białko 0g, Tłuszcze, w tym: 0g, nasycone kwasy  tłuszczowe 0g, Błonnik 0g, Sód.
Dawkowanie
Zaleca się stosować do 15 g ksylolitu dziennie (ok. 3 łyżeczki). Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Działanie
W organizmie ksylitol przetwarzany jest z niewielkim udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny niż zwykły cukier. Dzięki temu pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi i może również być spożywany przez diabetyków. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności i napojów zawierających cukier. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zebów. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania 15 g produktu dziennie.
Wskazania
Sylitor to substancja pochodzenia naturalnego pozyskiwana z drewna twardego brzozy i buku, która może być stosowana jako substytut zwykłego cukru. Jest tak samo słodka, jednak zawiera 40% mniej kalorii. Nie fermentuje w przewodzie pokarmowym i podobnie jak cukier może być używana do przygotowywania potraw w szerokim zakresie temperatur.

Producent

Postać

Stosowanie

Sylitor to substancja pochodzenia naturalnego pozyskiwana z drewna twardego brzozy i buku, która może być stosowana jako substytut zwykłego cukru. Jest tak samo słodka, jednak zawiera 40% mniej kalorii. Nie fermentuje w przewodzie pokarmowym i podobnie jak cukier może być używana do przygotowywania potraw w szerokim zakresie temperatur.

Działanie

W organizmie ksylitol przetwarzany jest z niewielkim udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny niż zwykły cukier. Dzięki temu pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi i może również być spożywany przez diabetyków. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności i napojów zawierających cukier. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zebów. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania 15 g produktu dziennie.

Dodaj swoją opinię

Pola oznaczone * są wymagane

Brak komentarzy

Pola oznaczone * są wymagane

Zasady ochrony danych osobowych

cookies Strona korzysta z plików cookies, dzięki temu działa poprawnie. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookies.