KOLAGEN użyty w produkcie pozyskiwany jest ze skór ryb morskich (głębinowych) żyjących w niezanieczyszczonych akwenach wodnych. Kolagen pozyskiwany z ryb z rodziny dorszowatych i flądrowatych żyjących w niskich temperaturach nie traci swoich właściwości podczas przetwarzania w warunkach niskich temperatur. Składa się z kolagenu i oligopeptydów elastyny, w takiej samej proporcji jak w skórze (czyli - odpowiednio 94 % i 6% wszystkich białek). Surowiec wolny jest od składników, dodatków, substancji pomocniczych wytworzonych lub uzyskanych od żywności genetycznie modyfikowanej (GMO).
WITAMINA C jest niezbędna do prawidłowej biosyntezy kolagenu. Tak więc jeżeli odpowiednia ilość witaminy C jest dostarczana z kolagenem następuje wytwarzanie odpowiednio silnych wiązań, które pełnią najważniejszą rolę w prawidłowej budowie potrójnej helisy. Witamina C jest silnym antyoksydantem, pomaga chronić przed stresem oksydacyjnym. Do prawidłowej biosyntezy kolagenu niezbędna jest odpowiednia ilość witaminy C. Zapewnia ona, że kolagen wytwarza prawidłowe i odpowiednio silne wiązania, które pełnią najważniejszą rolę w prawidłowej budowie potrójnej helisy.
JAK DZIAŁA WITAMINA C: Witamina C ma wpływ na tworzenie kolagenu, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki, Witamina C pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E, Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
WITAMINA E to silny antyoksydant, hamuje działanie wolnych rodników, nie bez przyczyny nazywana jest „witaminą młodości”. Witamina E ma zdolność neutralizowania wolnych rodników, szczególnie w połączeniu z witaminą C oraz chroni przed komórki przed stresem oksydacyjnym
EKSTRAKT Z PESTEK WINOGRON - dla zachowania najlepszej jakości suplementu diety został użyty ekstrakt z pestek winogron – oczyszczony i standaryzowany na minimum 95%-ową zawartość proantocyjanidyn. Surowiec dostarcza te same substancje, które zawiera czerwone wino i jego główną substancję resweratrol. Ekstrakt zawiera tzw. OPC – oligoproantocyjanidyny czyli oligomeryczne proantocyjanidyny, kompleks około 40 różnych biflawonoidów. Proantocyjanidyny są jednym z bardziej aktywnych biologicznie, naturalnych przeciwutleniaczy, około 50 razy silniejszym niż witamina E i 18 krotnie niż witamina C.
JAK DZIAŁA EKSTRAKT Z PESTEK WINOGRON: Chroni DNA, białka i lipidy w organizmie przed uszkodzeniem oksydacyjnym akumulującym się z wiekiem Wykazuje aktywność antyoksydacyjną Zawiera antyoksydanty, które usuwają z komórek uszkodzone cząsteczki i szkodliwe substancje powstałe wskutek działania wolnych rodników.
Pure Collagen jest produktem ECO: tabletki są naturalne czyli pozbawione barwników i otoczki (niepowlekane), ich naturalny zapach rybi gwarantuje pochodzenie kolagenu (brak obróbki chemicznej pozbycia się naturalnej woni, by zachować jak najbardziej naturalny surowiec - zapach nie jest wyczuwalny po spożyciu). Jest produktem hipoalergicznym, składniki tabletki pozbawione są substancji alergizujących.
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
Aby dodać opinię, proszę się zalogować.