91%-owy kompleks węglowodanów (maltodekstryna, izomaltuloza*, skrobia kukurydzy woskowej, fruktoza), sól potasowa kwasu ortofosforowego, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; chlorek sodu, sól magnezowa kwasu cytrynowego, aromaty, sól wapniowa kwasu ortofosforowego, regulator kwasowości – kwas jabłkowy; 0,15% witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan DL-α-tokoferylu - wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, D-biotyna, cyjanokobalamina - wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – folian, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, ryboflawina - wit. B2, monoazotan tiaminy – wit. B1), substancje słodzące – sukraloza, acesulfam K; barwniki: beta-karoten, koszenila, ryboflawina (dla smaku pomarańczowego), ryboflawina (dla smaku cytrynowego), koszenila (dla smaku truskawkowego). *Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
1 porcję (25 g – 55 jednostek = 1 i 3/4 miarki lub 4 płaskie łyżki stołowe) rozpuścić w 200 ml wody. W zależności od intensywności i czasu trwania wysiłku, spożywać raz dziennie: przed, w trakcie lub po intensywnym wysiłku. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany, jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Umiejętne stosowanie produktów węglowodanowych, nie tylko w sportach wytrzymałościowych, ale i szybkościowo-siłowych pozwala skrócić czas regeneracji i poprawić wyniki sportowe. Osoby aktywne fizyczne podczas dokonywania wyboru takiego produktu, w układaniu efektywnego programu suplementacyjnego, powinny pamiętać o tym, że odmienna budowa chemiczna cząsteczek poszczególnych węglowodanów będzie determinowała czas ich pasażu przez układ pokarmowy, szybkość trawienia, nasycania krwiobiegu i absorpcji do komórek pracujących mięśni.
W początkowej fazie treningu energia do pracy pokrywana jest bezpośrednio z glikogenu mięśniowego, a po uszczupleniu tych zasobów uruchamiane są rezerwy glukozy z glikogenu wątrobowego. Brak glikogenu w pracujących mięśniach prowadzi do upośledzenia ich funkcji i obniżenia zdolności do wysiłku. Jednocześnie rośnie ryzyko rozwinięcia stanu katabolicznego w obrębie tkanki mięśniowej i wykorzystania energii z aminokwasów do zabezpieczenia dalszego wysiłku. Niezbędne jest zatem, w okresie około treningowym, uzupełnianie diety produktami zapewniającymi stałą podaż węglowodanów.
Najwyższa jakość produktu gwarantowana jest wytwarzaniem go w standardach farmaceutycznych!
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych, aktywnych fizycznie, zwłaszcza tych uprawiających sporty wytrzymałościowo-siłowe i wytrzymałościowe, a także siłowe.
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
Aby dodać opinię, proszę się zalogować.