Gluko – gryk max to mieszanka złożona z suszonych części roślin takich jak: hibiscus, morwa biała, strąk fasoli, łuska gryki, majeranek, malina, borówka czarna, rabarbar, gryka. Nie zawiera barwników i aromatów, a owocowo-ziołowy smak sprawia, że może być z powodzeniem stosowany jako napój do posiłków, uzupełniając jednocześnie dietę w składniki odpowiedzialne za utrzymanie prawidłowego metabolizmu cukrów w organizmie.
hibiscus 28%, liść morwy białej 20%, strąk fasoli 10%, łuska gryki 10%, majeranek 8%, malina 8%, borówka czarna 8%, rabarbar 8%.
3 razy dziennie po 1 szklance naparu z 1 saszetki.
Saszetkę produktu umieścić w szklance lub w kubku ceramicznym 250ml i zalać wrzącą wodą. Przykryć i odstawić na 10-15 min. Pić po wystudzeniu.
Morwa biała może przyczynić się do utrzymania równowagi metabolicznej węglowodanów w organizmie, majeranek pomaga utrzymać równowagę fizjologiczną cukrów, malina przyczynia się do komfortu trawiennego, borówka czarna przyczynia się do prawidłowego metabolizmu glukozy, lipidów i białek, rabarbar pomaga utrzymać równowagę fizjologiczną cukrów.
Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Chronić od światła. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy