product-image
Doppelherz aktiv Omega-3 30 kapsułek
9.64 zł

Niedostępny

product-logo

Doppelherz aktiv Omega-3 30 kapsułek

Brak ocen

Producent
Queisser Pharma
Domaniewska 39, 02-672 Warszawa
Pojemność
30 szt.
Postać

Niedostępny

9.64 zł

Skład

Olej z łososia (o zaw. min. 30% omega-3), octan D-alfa-tokoferylu (wit. E), żelatyna, glicerol (subst. utrzymująca wilgotność), olej sojowy. Wart. odżywcza 100 g (84 kapsułki): wart. energetyczna:. 672 kcal/ 161 kJ; białko: 16,8 g, węglowodany: 8,4 g, tłuszcz: 67,2 g, w tym: kwasy nasycone 16,9 g; kwasy jednonienasycone 15,2 g; kwasy wielonienasycone: 28,7 g; cholesterol 0 g . Masa 1 kaps.: 1,19 g. Nie zawiera laktozy ani glutenu. Informacja dla chorych na cukrzycę: nie zawiera cukru. 

Dawkowanie

 Stosować 2 kapsułki dziennie popijając odpowiednią ilością wody. Zaleca się przyjmowanie tuż przed posiłkiem.

Działanie

DHA i EPA to dwa szczególnie korzystne dla zdrowia rodzaje omega-3, występujące jedynie w tłustych rybach i glonach morskich.. Ich przeciętne spożycie w Polsce jest zdecydowanie za niskie w stosunku do zapotrzebowania. EPA i DHA są aktywnie  gromadzone w ludzkich komórkach nerwowych mózgu i oczu. Szczególnie istotne jest ich zapewnienie w diecie dzieci w fazie rozwoju aby umożliwić prawidłowy rozwój mózgu. U osób w wieku średnim i  starszych również odpowiadają za utrzymanie prawidłowych funkcji mózgu i oczu oraz korzystnie wpływają na  pracę serca i układu krążenia. Doskonale udokumentowano w wielu badaniach naukowych, że kwasy tłuszczowe omega-3 stanowią ważny składnik zdrowej diety, istotnej dla prawidłowego funkcjonowania mózgu,  oczu i serca. Za korzystne działanie omega-3 na układ krążenia odpowiadają między innymi prostaglandyny, które są wytwarzane w organizmie właśnie z kwasów tłuszczowych omega-3. Z kolei w korze mózgu i siatkówce oczu  stanowią istotny składnik budulcowy i stabilizujący błony komórek nerwowych i receptorowych. Witamina E zapobiega utlenianiu cennych kwasów omega-3 w organizmie. Preparat wyprodukowano w farmaceutycznym standardzie GMP i poddano rygorystycznej kontroli jakości pod kątem zanieczyszczeń metalami ciężkimi. 

 
Wskazania

Kwasy tłuszczowe DHA i EPA pochodzące z ryb dostarczają do mózgu kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowej budowy i funkcjonowania mózgu i narządu wzroku u dzieci i dorosłych. Uzupełnianie codziennej diety w omega-3 jest szczególnie zalecane dla: dzieci do 12 roku życia – dla prawidłowego rozwoju mózgu, osób dorosłych - dla zachowania zdolności umysłowych, prawidłowej pracy serca i oczu, matek w ciąży i matek karmiących piersią.

Postać

Stosowanie

Kwasy tłuszczowe DHA i EPA pochodzące z ryb dostarczają do mózgu kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowej budowy i funkcjonowania mózgu i narządu wzroku u dzieci i dorosłych. Uzupełnianie codziennej diety w omega-3 jest szczególnie zalecane dla: dzieci do 12 roku życia – dla prawidłowego rozwoju mózgu, osób dorosłych - dla zachowania zdolności umysłowych, prawidłowej pracy serca i oczu, matek w ciąży i matek karmiących piersią.

Działanie

DHA i EPA to dwa szczególnie korzystne dla zdrowia rodzaje omega-3, występujące jedynie w tłustych rybach i glonach morskich.. Ich przeciętne spożycie w Polsce jest zdecydowanie za niskie w stosunku do zapotrzebowania. EPA i DHA są aktywnie  gromadzone w ludzkich komórkach nerwowych mózgu i oczu. Szczególnie istotne jest ich zapewnienie w diecie dzieci w fazie rozwoju aby umożliwić prawidłowy rozwój mózgu. U osób w wieku średnim i  starszych również odpowiadają za utrzymanie prawidłowych funkcji mózgu i oczu oraz korzystnie wpływają na  pracę serca i układu krążenia. Doskonale udokumentowano w wielu badaniach naukowych, że kwasy tłuszczowe omega-3 stanowią ważny składnik zdrowej diety, istotnej dla prawidłowego funkcjonowania mózgu,  oczu i serca. Za korzystne działanie omega-3 na układ krążenia odpowiadają między innymi prostaglandyny, które są wytwarzane w organizmie właśnie z kwasów tłuszczowych omega-3. Z kolei w korze mózgu i siatkówce oczu  stanowią istotny składnik budulcowy i stabilizujący błony komórek nerwowych i receptorowych. Witamina E zapobiega utlenianiu cennych kwasów omega-3 w organizmie. Preparat wyprodukowano w farmaceutycznym standardzie GMP i poddano rygorystycznej kontroli jakości pod kątem zanieczyszczeń metalami ciężkimi.   

Dodaj swoją opinię

Aby dodać opinię, proszę się zalogować.

Brak komentarzy

Pola oznaczone * są wymagane

Zasady ochrony danych osobowych

cookies Strona korzysta z plików cookies, dzięki temu działa poprawnie. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookies.