krótka data
Mleko kozie pełnotłuste, laktoza mleka koziego, syrop glukozowy kukurydziany proszek, olej rzepakowy, białko koziej serwatki, olej słonecznikowy, inulina, emulgator: lecytyna rzepakowa; wodorowęglan sodu, cholina, inozytol, kwas L-askorbinowy (Wit. C), nikotynamid (niacyna), octan DL-alfa tokoferolu (Wit. E), D—pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), ryboflawina (Wit. B2), chlorowodorek pirydoksyny (Wit. B6), monoazotan tiaminy (Wit. B1), kwas foliowy, Dbiotyna (biotyna), cyjanokobalamina (Wit. B12), tauryna, nukleotydy (5'-monofosforan cytydyny, 5'-monofosforan urydyny, 5'-monofosforan adenozyny, 5'-monofosforan inozyny, 5'-monofosforan guanozyny), mleczan żelazawy, mleczan cynku, L-karnityna, cholekalcyferol (Wit. D3), palmitynianretinylu (Wit. A), siarczan miedzi, filochinon (Wit. K), jodek sodu, selenin sodu. Karmienie piersią jest najlepszym sposobem żywienia Twojego dziecka.
Zalecane dzienne zapotrzebowanie uwarunkowane jest indywidualnymi potrzebami dziecka oraz zaleceniami lekarza pediatry lub dietetyka dziecięcego.
1.Przygotuj odpowiednią ilość potrzebnego mleka - zawsze wylewaj niedokończone mleko po upływie maksymalnie 1 h.
2. Umyj ręce zanim zaczniesz przygotowania. Wyparz miarkę, wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut.
3. Zagotuj wodę pitną przez 5 minut i pozostaw do wystygnięcia do temp. 40 °C
4. Sprawdź tabelę żywienia i wlej wymaganą ilość wody do wysterylizowanej butelki.
5. Dodaj właściwą liczbę miarek mleka do wody. Należy używać załączonej miarki odmierzając płaskie, nieubite miarki mlek
6. Butelkę należy zakręcić nakrętką i kilka razy dobrze wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia mleka w wodzie
7. Mleko należy schłodzić do temperatury ciała: 37 °C. Przed podaniem należy sprawdzić temperaturę mleka przykładając butelkę do twarzy lub wewnętrznej strony nadgarstka. Mleko podać natychmiast.
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy